Behandelingen

Trimschema

Korthaar                    2 x per jaar

Stokhaar                    2-4 x per jaar

Langhaar                   4-6 x per jaar

Kroeshaar                 4-8 x per jaar

Ruwhaar                    2-4 x per jaar

Ze hebben niet veel vachtverzorging nodig doordat ze geen onderwol hebben. Deze vachten kunnen echter erg verharen. Een twee-jaarlijkse afspraak met een trimster is aangeraden om alle dode haren grondig te verwijderen.

Deze rassen zijn eerder groot van gestalte en hebben op delen zoals de broek, buik en nek ondervacht die erg kan verharen. Ze komen best twee-maal per jaar langs voor het ontwollen van de vacht. Honden die ouder zijn of gecastreerd zijn produceren meer onderwol en maken best een afspraakje extra.

Een langharig model heeft extra zorg nodig. De haren zijn fijn en lang, wat zorgt dat deze honden snel klitten vormen. Elke twee maanden krijgen ze best een groot onderhoud van hun trimster. Een geschoren of een geknipt model heeft iets minder aandacht nodig en komt toe met een drie-maandelijkse afspraak.

Deze honden zijn het meest vertrouwd met trimmen. Hun vacht vergt veel onderhoud omwille van hun sterk gekruld haar. Ze worden in model geschoren of geknipt. Niet enkel om cosmetische redenen; de vacht klit snel en kan gaan trekken aan de huid, met als gevolg irritatie van de huid. Een twee-maandelijkse trimbeurt is aangeraden.

Twee-keer per jaar komen de ruwharen los te zitten en worden ze handmatig geplukt. Dit is belangrijk omdat ze anders last krijgen van ingegroeide haren of ontstekingen. De meeste rassen zijn maar twee keer rijp per jaar om geplukt te worden. Er kan gekozen worden voor een drie-maandelijkse afspraak waarbij telkens enkel de langste haren worden verwijderd. Zo heeft u het hele jaar door een hond die in model staat.

*Bij Trimirist worden honden met een plukvacht niet gewassen. Bij het plukken ontstaan kleine micro openingen in de poriën die de huid gevoelig maken. Bewerkte producten zoals shampoo kunnen irritatie oproepen. De hond mag de dag na de plukbeurt gewassen worden met een shampoo die zacht is voor de huid.

Tussen 3 en 12 weken zit de puppy in de eerste socialisatieperiode. Met een enthousiaste en nieuwschierige houding gaat de puppy op ontdekking in de grote wijde wereld. Al vanaf 12 weken is een puppy dapper genoeg om kennis te maken met een eerste trimervaring voor een puppygewenning. Deze behandeling is hun eerste kennismaking en duurt maar een 15-tal minuten.

Op de leeftijd van 5 maanden is uw puppy klaar om zijn eerste ‘Big boy/girl-cut’ te beleven. De hele procedure van een trimbeurt wordt doorlopen. Trimvachten komen hier voor de eerste keer in aanmerking met de tondeuze en scharen.